Erasmus bilgilendirme toplantısına katıldık.

14.04.2021 153

İngilizce öğretmenimiz İlhan SARIKAYA uzaktan çevrimiçi yapılan Erasmus toplantısına katıldı.

Erasmus programı, 1980'lerin sonlarından beri var olan ve Avrupa Birliği tarafından yürütülen bir öğrenci değişim programıdır.

Erasmus+ programının temel amaçları; gençleri kendilerini mesleki ve kişisel gelişimlerini destekleme, eğitim- öğretim ve gençlik çalışmalarını çağdaş bir şekilde yürütmek ve kurumları ortaklık kurmak için teşvik etmek şeklinde sıralanabilir. Sıralanan üç amaç ana eylem planına göre farklılık göstermektedir. Erasmus+ programının genel amaçları içerisinde; Avrupa 2020 hedefleri içerisindeki yükseköğretim katılım oranını %32'den %40'a çıkarmak; okul terk etme oranını %14'ten %10'a indirmek gibi eğitim konularına yönelik faaliyetler gösterilebilir. Program; gençlerin istihdamı, aktif vatandaşlık, sosyal dahil etme, uluslararası işbirliği, kültür alışverişi, dil becerilerinin gelişimi, sürdürülebilir kalkınma gibi bir bireyden bir topluma misyonuna sahiptir.

14-04-202114-04-2021