LGS HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

24.05.2021 124

Sınav 6 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecektir. Birinci oturum 09.30'da ve ikinci oturum 11.30'da başlayacaktır.

Sınav, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır. Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacaktır.

Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.

İki oturum arasındaki sürede okul bahçesi dışına çıkış yapılmayacaktır.

Birinci oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil,

ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir.

Sınav giriş belgeleri öğrencilerin sınava gireceği sırada hazır bir şekilde bekleyecektir.

Öğrencinin sınava gireceği salon ve sıra bilgileri  meb.gov.tr'de açıklanmıştır.

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.00'da sınava girecekleri binada hazır bulunacaktır.

Öğrenciler sınava gelirken yanlarında kimlik belgesi, en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.

Öğrenciler sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebileceklerdir Birinci oturum başladıktan 15 dakika sonra gelen öğrenciler sınava alınmayacaktır.

Sınavın ilk 30 ve son 15 dakikasında sınav salonundan çıkış yapılmayacaktır. Sınav sonuçları 30 Haziran tarihinde meb.gov.tr'den açıklanacaktır.

 

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.