T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AMASYA / GÜMÜŞHACIKÖY - Mehmet Paşa Ortaokulu

Tarihçe

Okulun Tarihçesi:

Gümüşhacıköy ilçesi ve çevresi 17. yy´da Padişah tarafından   Köprülü Mehmet Paşa´ya has olarak verilmiştir. Mehmet Paşa bir müddet ilçemizde   oturmuş, bu arada bir kervansaray ve Mehmet Paşa Camii´ni yaptırarak ilçeye   hizmet ettiğinden okulumuza,adını yaşatmak amacıyla "Mehmet Paşa" adı   verilmiştir.

Çay mahallesinde şimdiki Işık İlk Okulu´nun yanında bulunan ve   kilise adı verilen iki katlı ahşap binada,1928 yılına kadar eğitim ve öğretime   "Kız Mektebi" olarak devam etmiştir. 1928 yılında Mehmet Paşa adı verilerek   ilkokul kısmı eğitim-öğretime başlamıştır.

Bu bina kullanılmaz duruma gelince şimdi lise binasının   bulunduğu yere taşınarak eğitim öğretime devam etmiştir. Bu binada kullanılmaz   duruma gelince 1968 yılında Saray Mahallesi Beylik Çayırı mevkiindeki 2 katlı,12   derslikli binaya taşınmış,eğitim ve öğretime burada devam etmiştir. Eski Mehmet   Paşa İlk Okulu binası şu anda "Gümüşhacıköy Lisesi" olarak hizmet   vermektedir.

Orta okul kısmı ise şu anda kullanmakta olduğumuz, lisenin   bünyesinde hizmet etmekte iken 1983-1984 öğretim yılında liseden ayrılıp lise   şimdiki binasına taşınmıştır. Lise binasındaki ilk okul buraya alınıp 07.11.1983   tarih ve 31022 sayılı olurla Mehmet Paşa İlk Okulu ile ortaokul birleştirilerek   Mehmet Paşa İlköğretim Okulu olmuş ve lise müstakil hale   getirilmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.01.2013 - Güncelleme: 23.09.2023 17:08 - Görüntülenme: 4342
  Beğen | 29  kişi beğendi