Padlet

26.02.2018 671

Padlet, sizin dijital duvarınız. Dijital panonuz olarak da adlandırabiliriz. Nasıl bir pano üzerine notlarınızı, duyurularınızı, post it lerinizi yapıştırıyorsanız, Padlet üzerinde de ister kendinize ait, ister öğretmenler arasında, ya da öğrencilerinizle birlikte kullanabileceğiniz bir panoya sahip oluyorsunuz. Tabi Padlet'i pano olarak adlandırmak biraz haksızlık olabilir. Çünkü yazılı mesajların yanında resim, video gibi multimedia araçları da paylaşabiliyorsunuz.

Size Online bir platform sağladığı için, her yerden erişmek ve duvarınızı paylaştığınız kişilerin içerik eklemesi mümkün oluyor. Bu noktada en güzel özelliklerinden biri, sizin tarafınızdan kontrol ediliyor olması. Örneğin öğrencilerinizle birlikte kullanacağınız bir duvarda, öğrencilerin paylaşımlarını önce sizin görmenizi ve onaylarsanız duvarda yayınlanmasını sağlayan bir ayar bulunuyor. 

 

Kullanımı çok basit. Öğretmen olarak bir hesap oluşturup duvarınızın içerik ve görsel ayarlarını yapılandırıyorsunuz. Paylaşım aşamasında, duvarın şifreli olması, sadece mail ile davet edilen kişilerin duvarınızı görmesi, duvarın herkese açık olması ya da onay gerektirmeden herkesin yazabilmesi gibi kapsamlı seçenekler bulunuyor.

Her derste konu öncesi beyin fırtınası yapmak, bir konu hakkında tartışma yapmak, ödev teslimi, ünite sonu değerlendirme, haftanın sorusu, bir konu hakkında tartışma, görüş ve öneriler gibi bir çok alanda kullanabileceğiniz güzel bir eğitim aracı olabilir.

https://tr.padlet.com/

Kaynak: https://www.egitimbilisim.net/web20.html