Nis

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğünce, dijital teknolojinin kitaplara kattığı bir yenilik olan zenginleştirilmiş kitap çalışmaları, tüm dersleri kapsayacak şekilde hayata geçiriliyor.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Harita Genel Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında üretilen ders kitapları ile eğitim araç ve gereçlerinde yer alan haritalar, Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) yayımlandı.

Nis

Ulusal izleme araştırmalarından biri olan Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) araştırmasının 2024 uygulaması, 81 ilden yaklaşık 230 bin öğrencinin katılımıyla 21 Nisan- 10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığınca, evde aile ile geçirilen zamanın niteliğinin artırılması, çocuklara zenginleştirilmiş bir çevre sunulması amacıyla okul öncesi eğitim, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik "Ara Tatil Etkinlik Kitabı" hazırlandı.

Hazırlanan etkinlik kitabı, 6-14 Nisan tarihlerini kapsayan ara tatilde, çocukların okul ile ev arasındaki devamlılığı destekleyerek bilgi, beceri ve tutumların kalıcılığının sağlanması için tamamı özgün etkinliklerden oluşuyor.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından araştırma ve bilgi edinme süreçlerinde öğrencilerin çevrim içi platformlar ve dijital araçları kullanmalarını teşvik etmek, güncel ve doğru bilgilere kolay erişimini sağlamak amacıyla "Dijital Öğrenme Köprüsü" hizmete sunuldu.