Okul Aile Birliği Denetim Raporu

24.02.2015 2887

 

2018-2019 ÖĞRETİM YILI DENETİM KURULU RAPORUDUR

 

                              Mehmetpaşa Ortaokulu  Okul Aile Birliği Denetim Kurulu olarak, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu faaliyetleri 28.10.2019 tarihinde kurulumuzca incelenmiştir.

 

              Yapılan inceleme sonucuna göre yapılması ve alınması gereken tüm iş ve işlemlerin Yönetim Kurulu kararı alınarak gerçekleştiği görülmüştür. Yapılan işlemlerin hepsinin resmi kayıt altına alındığı,  gerek faturaları gerekse ödemelere ait evrakları muhafaza edildiği belirlenmiştir.

 

             Yapılan iş ve işlemler ile ilgili imza altına alınan kararların düzenli şekilde "Karar Defterine" yazılmış olduğu ve eklerinin de dosyalanmış olduğu görüldü.

 

             Yönetim Kuruluna ait Gelir Gider Defterinin de incelenmesinde; bütün gelirler ile giderlerin deftere işlendiği gözlemlenmiştir. Devir işlemi tarihine kadar olan detayların da toplu şekilde son sayfasına yazılarak imzaya hazır edildiği görülmüştür.

 

               Yönetim Kurulunun yapmış olduğu bütün gelir kabulü ve harcamalara ait veri girişleri, Milli Eğitim bakanlığının TEFBİS sistemine işlenmiş olup, işlemlere ait çıktılar dosyalarında muhafaza edildiği görülmüştür.

                    Mehmetpaşa  Okul Aile Birliği Denetim Kurulu olarak, Yönetim Kurulu tarafından yapılan çalışmaların hepsinin yerinde ve zamanında yapıldığı belirlenmiştir.

 

            Sonuç olarak; İşletme defterinin incelenmesinde;  11.495.50 TL GELİR, 1743.08 TL GİDER olduğu Gümüşhacıköy Halk Bankası Şubesi hesabında =9752.42 TL nakit olduğu  2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu faaliyetlerinin tam ve düzenli olduğu görülmüştür.

 

                   Okul Aile Birliği Denetim Kurulu olarak, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkanı başta olmak üzere tüm üyelerine hizmetleri için teşekkür ederiz.

 

DENETLEME KURULU

28/10/2019

 

             Yavuz Tuna ÖMÜR                                    İlhan Sarıkaya                               Halil EROL

                   Veli                                                       Öğretmen                                   Öğretmen