T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AMASYA / GÜMÜŞHACIKÖY - Mehmet Paşa Ortaokulu

Prezi

Prezi, Powerpoint sunumlar eşliğinde ders dinlemekten sıkılmış öğrencileriniz için farklı bir sunum programı. Aslında böyle bir tanım Prezi için biraz haksızlık olabilir. Çünkü Prezide yapılmış bir sunumu ilk kez izlediğinizde waoww diyebiliyorsunuz. Prezi yi Powerpointten ayıran en belirgin özellik, sunumuzun içeriğine (herhangi bir kelime, cümle, resim, video, diagram..vb)  "zoom in" ve "zoom out" diye tabir etmem gereken yakınlaşma-uzaklaşma özelliği. 

Sunumuzu hazırlarken, nesneleri öncelik sırasına göre numaralandırıyorsunuz. Sunum sırasında hangi nesneye ne kadar yaklaşacağınızı belirliyorsunuz. Sunumu başlattığınızda, çizdiğiniz yol doğrultusunda, yaklaşma ve uzaklaşma animasyonlarıyla sunumunuz izleniyor. Ayrıca online çalışma imkanı sunması da bir avantaj. Sunumlarınız ücretsiz edineceğiniz Prezi hesabınızda kayıtlı. İstediğiniz her yerden erişmim ve sunumuzu güncellemeniz mümkün. Fakat ücretsiz hesap üzerinden yaptığınız sunumlarda Prezi logosundan kaçamıyorsunuz. 

 

Bir diğer dezavantaj, (benim ve öğrencilerimin izlenimi) bir – iki sunum sonrasında Preziyle yapılan sunumlar sıkıcı olabiliyor. Artık yaklaşma-uzaklaşma efektleri sizi şaşırtmıyor, sadece göz yorar hale geliyor.

https://prezi.com/ 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.02.2018 - Güncelleme: 07.05.2024 14:38 - Görüntülenme: 526
Kaynak: https://www.egitimbilisim.net/web20.html
  Beğen | 18  kişi beğendi